#SpixsAreComingHome

Nadat 20 jaar geleden de laatste Spix Ara is gezien in het wild, keert deze unieke soort terug naar hun thuisland, Brazilië. ACTP is er na een lang proces in geslaagd om de Spix Ara opnieuw op te kweken. Door de professionele aanpak zijn er nu terug 180 Spix Ara’s in de wereld. Na een lang verblijf in de faciliteiten van ACTP in Berlijn zijn er op 3 maart 2020 van deze 180 ara’s, 52 naar de Caatinga in Brazilië verhuisd om zich opnieuw aan te kunnen passen aan hun “nieuwe”, maar natuurlijke habitat. Ze leren er o.a. om voedsel te zoeken en wat de gevaren zijn die ze kunnen tegenkomen. Dit gebeurt in grote kooien die ter plaatse zijn neergezet zodat alles van dichtbij kan opgevolgd worden.

 

Als trotse sponsor heeft Deli Nature, in samenwerking met ACTP, 4 mengelingen ontwikkeld om de Spix Ara’s in optimale conditie te houden:

  • Parrot Breeding
  • Caatinga
  • Germination Seed Parrots
  • Parrot Cooking Mix

Deze mengelingen moeten ervoor zorgen dat de ara’s in topconditie zijn wanneer ze uiteindelijk worden vrijgelaten in de natuur.

Dit project had ook nooit kunnen plaatsvinden zonder sponsoringen. Daarom bedankt Deli Nature alle sponsors, waaronder Pairi Daiza en ICMBio, om dit geweldige project te ondersteunen. #SpixsAreComingHome